Rotterdam Toen & Nu

Dit jaar vieren we 400 jaar Pelgrim vaders!

Beleef onze historische stad met een moderne twist. Bewandel de straten van Delfshaven op zoek naar Stadsbrouwerij de Pelgrim, die jou verder het verleden in trek. Met een RIB race je over de Maas en betreed je de sierlijke oude havens. Om je hierna te laten verbazen over de verandering in de architectuur in het centrum van Rotterdam.

Wat kan jij verwachten van deze dag?

In het centrum van Rotterdam aan de Wijnkade 2, verzamelen jullie om aan een tocht te beginnen die je helemaal mee neemt naar het verleden. De bruisende stad en bijzondere architectuur zullen jullie snel achter je laten. Met de snelheid van een tijdmachine race je over de Maas naar Delfshaven. Hier word je afgezet bij Stadsbrouwerij de Pelgrim waar je even kunt bijkomen van de tijdreis die jullie net hebben gemaakt.

Tijdens de tweede wereldoorlog is een groot gedeelte van Delfshaven gespaard gebleven. In 45 minuten worden jullie overspoeld door de historie van de buurt en verwelkomt in de Pelgrimvaderskerk. Verzadigd van de middeleeuwse moderniteit komt hier de tocht ten einde.

Nog niet genoeg gekregen van de rondleiding?

Naast het prachtige Delfshaven ook nog zo vreselijk geïnteresseerd in de moderne architectuur van Rotterdam. De stad is in een relatief korte periode erg gegroeid en veranderd. Die veranderingen kunnen jullie ook mee maken. De tourguide zal jullie met de tram mee nemen naar Rotterdam centraal. Hiervandaan beginnen jullie een stadswandeling van 60 minuten om jullie reis te eindigen in hedendaagse cultuur.

Historie Pelgrimvaders

Op 22 juli 1620 vertrok een groep Engelse puriteinse calvinisten vanuit de Middenkouskade. Zij waren op zoek naar de Nieuwe Wereld. Bij de kerk verzamelden de heren om zich in te schepen op 'Speedwell' om op die manier hun doel te behalen. Zij zouden een nieuwe samenleving opbouwen naar hun idealen.

In november bereikten de Pelgrims Cape Cod in Massachusetts nadat zij in Southampton op de 'Mayflower' waren overgestapt. Aangekomen in Cape Cod bereikten zij hun doel. Zij vormden zichzelf als de aartsvaders van de Verenigde Staten. Als dank hiervoor wordt er in Amerika nog jaarlijks Thanksgiving day gevierd.

Contact

informatie & reserveringen +31102613338
info@rib-experience.nl

Tocht duurt

2,5 uur

Minimum aantal personen

8 personen

Prijs per persoon

€ 86,00

Inclusief

-RIB Experience 60 min
-Begeleider
-Rondleiding Stadsbrouwerij de Pelgrim
-Stukje Pelgrimkaas
-Verschillende vers gebrouwen bieren
-Stadswandeling Delfshaven
-Ontvangst Pelgrimvaderskerk
-BTW

Optioneel bij te boeken

-RET 1 uur Kaart voor terug reis naar de stad
-Architectuur tour door Rotterdam centraal