Rib-experience rotterdam

RIB varen in Rotterdam

Rotterdam, de stad van de Rotte en de Maas. Een stad volop in beweging, robuust, eerlijk en met karakter. Rotterdam heeft veel te bieden voor bewoners maar zeker als bezoeker. 

Het kenmerkende van Rotterdam is de culturele en kleurige diversiteit van de bewoners, Wie goed om zich heen kijkt ziet in Rotterdam de hele wereld aan zich voorbij komen. 

Iedereen wil natuurlijk die grote haven zien waar van alles gebeurd. Het leuke van met een RIB de haven en de stad ontdekken is dat je vrij bent om je heen te kijken, je bent snel, je voelt de wind in je haren en het is nog spectaculair ook.

DSC_6545

Historie RIB-Experience

De Boze Wolf

In 2001 ontstond het idee bij Rotterdam Roots het idee om een snelle commerciële toeristische Rondvaart aan te bieden. Rotterdam Roots was een event bureau dat zich volledig had gericht op de groepsactiviteiten in Rotterdam. Ooit opgericht in 1998 door Marc van der Veen en stagiair Eveline van Wanrooij. 

Rotterdam kende rond 1998 – 2006 weinig activiteiten die spectaculair en vernieuwend zijn. Naast de verhuur van steps, Blokarts, stadswandelingen en complete dag en weekend arrangementen ontbraken er twee dingen op het water waar vraag naar was. Spektakel en een bruine kroeg op het Water. Niet de standaard rondvaartboot met tafeltjes aan de raampjes en foute gordijntjes langs de ramen.

Eind 2001 kochten we de Boze Wolf. een 7,5 meter lange Tornado met 6 zitplaatsen en 200 PK tweetakt Yamaha Outboard.

Tijdens evenementen werd de boze wolf ingezet als extra vermaak van de klanten. Voordat we gaan varen krijgen de passagiers een rode zuidwester op en spelen we het roodkapje liedje van Pater moeskroen. En zo ontstond in het voorjaar van 2002 de eerste RIB-experience van Europa in Rotterdam

Tijdens evenementen werd de boze wolf ingezet als extra vermaak van de klanten. Voordat we gaan varen krijgen de passagiers een rode zuidwester op en spelen we het roodkapje liedje van Pater moeskroen. En zo ontstond in het voorjaar van 2002 de eerste RIB-experience van Europa in Rotterdam

Maandelijks deden wilden wel 2 tot 3 groepn varen op de boze wolf

2006 Volvo Ocean Race Rotterdam

In de zomer van 2006 kwam de Volvo ocean race naar Rotterdam. Het waterspektakel van de wereld. Vele bezoekers bezochten de VOR 70’s en vermaakte zich op en rondom het water van de Veerhaven. 1 van de activiteiten die werden aangeboden waren de RIB-tochten met grote RIB’s met wel 1000 PK. Bezoekers vonden dit bijzonder en meer partikulieren en bedrijven besloten om RIB-varen aan te gaan bieden in Nederland en Rotterdam. De Groei in de vraag was begonnen en RIB-experience koos ervoor om haar vloot verder maar rustig uit te breiden. Vooral het gebrek aan goed opgeleide schippers bepaalde de keuzes van RIB-experience Rotterdam. Op de lange termijn zou zich dit uitbetalen. Er gingen bij al die nieuwe bedrijfjes veel dingen mis met gevolg dat de meeste cowboy’s stopte met varen en de betere bedrijven die zich volledig richten op veiligheid bleven bestaan.  

Uitbreiding van de Vloot 2008

Naaste de Boze wolf gingen we ook varen met de Haai. een Tornado van 8,5 meter met 2x 225 PK 4-takt motoren, de 8,5 meter Ring Octopus van Frank de Waard en de Herman een 10 meter lange rib met 600 pk. Die laatste noemde we ook wel de tank.  Schippers van het eerste uur, Bop Ophoff, Machiel van der Velden, Cedric Kamstra, Sander Wiersma, Robbert van der Kamp en Marc van der Veen vermaakte duizenden mensen gelukkig met de mooiste tochten over de Rotterdamse Maas.

RIB varen Veilig

RIB’s zijn ontworpen om onder de meest moeilijke omstandigheden te functioneren. Harde wind en golven. Het maakt een RIB niet uit.

Uiteraard is een RIB net zo veilig als haar bemanning en passagiers. Daarom varen wij onder bepaalde omstandigheden niet uit en betaald u ook niets als wij, maar ook als u het niet vertrouwd vindt. 

Al onze schippers krijgen een langdurige training voordat zij met u op stap mogen. De training bestaat uit een door ons zelf ontwikkelde theoretische cursus aanvullend op vaarbewijs 1&2. In deze theoretische cursus wordt dieper ingegaan op de omstandigheden op de maas, hoe om te gaan met passagiers, en zelfstandig besluiten te nemen ten gunste van de veiligheid van passagiers en bemanning.

 

Daarnaast doorloopt de schipper een uitgebreide stage waarbij hij eerst als matroos en later als stuurman onder begeleiding van een schipper met gasten mag varen. Nadat een theoretisch examen en een praktisch examen is afgenomen mag de schipper alleen met u op stap. 

RIB-Experience biedt de veilig varen garantie voor uw gehele team. 

  • Schipers varen maximaal 6 tochten per dag
  • Schippers hebben regelmatig pauze.
  • Haast is niet goed. Daarom nemen wij onze tijd
  • Boten worden regelmatig gecontroleerd
  • wekelijks onderhoud
  • We varen niet bij slecht weer zoals storm en onweer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

7X meer

RIB- experience vaart met de nieuwste brandstof motoren die voldoen aan de hoogste eisen voor uitstoot in de wereld. Vaart u met bijvoorbeeld een rondvaartboot van de Spido of met een RIB dan is de uitstoot van de rib per persoon slechts 15 – 20% hoger per persoon. 

Omdat er nog geen alternatieve brandstof methoden zijn voor het RIB varen in Rotterdam compenseren wij de uitstoot 7 x met de werkelijke uitstoot. Daarmee compenseert u ook uw rit naar Rotterdam, uw lunch, diner, borrel, overnachting en terugrit naar huis. 

RIB-Experience neemt verantwoordelijkheid.