Veel gestelde vragen

Hoe hard varen de RIB's?

De snelheid tijdens de High speed harbour Tour ligt tussen de 80 en 100 km per uur. De snelheid verschilt per boot en is onder andere afhankelijk van de golfslag, stroming, weersomstandigheden en belading van de boot. Veel aanbieders adverteren met 100 tot 120 km/h. Dit is onzin en erg gevaarlijk. Ze varen ons in ieder geval nooit voorbij

Is het gevaarlijk?

Op zich is het varen met een RIB niet gevaarlijk voor iedereen die fit en gezond is. Indien iedereen de instructies opvolgt van de schipper en voldoet aan de fysieke eisen is er niets aan de hand. Ga echter nooit staan voordat de boot is afgemeerd of voordat je een seintje krijgt van de schipper dat je mag gaan staan.

Camera's aan boord

Elke tocht nemen we op op videocamara's. Deze beelden kunnen door ons gebruikt wordenvoor promotiedoeleinden. Wil je niet in beeld komen dan kun je dit aangeven. De beelden zullen dan niet verspreid worden. Wel bewaren wij de beelden voor 1 jaar.

Wordt je nat?

Misschien af en toe een spetter. 's Winters draagt iedereen warme en beschermende outdoorkleding (De Cold Weather Kit).

Kan ik meevaren als ik rugklachten heb?

Je mag niet meevaren als je ernsige nek,- rug- en knieklachten hebt. Besluit je het te verzwijgen en er gebeurd iets dan neem je onder alle omstandigheden 100% eigen Risico!

Kan ik meevaren als ik zwanger ben?

Je mag niet mee! Waarom zou je het risico nemen.

Vanaf welke leeftijd kan je meevaren?

Vanaf het moment dat je groter bent dan 1 meter 40. Ben je nog 15 of jonger dan moet er ook een volwassene bij zijn om je te begeleiden.

Kan je 's winters een RIB-Experience doen?

Ja, in verband met de kou draagt iedereen de Cold Weather Kid, warme en beschermende outdoorkleding.

Gaat het door als het regent, vriest en/of stormt?

Bij een beetje regen of wind varen we gewoon, iedereen draagt immers beschermende kleding. Is het echt heel slecht weer en je ziet het absoluut niet zitten (bijv bij windkracht boven 9 Bft.) dan annuleren we kosteloos. Het kan ook zo zijn dat de omstandigheden zo zijn dat ook wij het niet verantwoord vinden om te gaan varen. Denk daarbij aan dichte mist of een noord westen storm. Komt de storm uit het zuiden dan valt het op de Maas allemaal wel mee.

Is er bij annulering een alternatief?

Een alternatief wordt niet aangeboden er zijn echter voldoende actviteiten in Rotterdam te ondernemen.Uiteraard helpen we je daarbij. Per jaar moeten wij in het stormseizoen de RIB-experiences 2 x per jaar annuleren. Het weer valt dus wel mee.

Ben je verzekerd tijdens een RIB-Experience?

Ja, wij hebben op al onze boten een inzittende verzekering. Tevens kunt u bij ons, als enige RIB-experience aanbieder in Nederland een aanvullende ongevallen verzekering afsluiten. De verzekering is beperkt tot maximale schade van € 100.000,-. Het voordeel van deze verzekering is dat er in principe niet gekeken wordt naar een schuldvraag. Wie zelf overboord springt en er blijvend letsel aan over houd is uiteraard niet verzekerd.