BVCOP, Een branche vereniging die toeziet op uw veiligheid

Sinds Maart 2023 hebben de gezamelijke aanbieders van RIB-experience Rotterdam een vereniging opgericht om het veilig varen op de Rotterdamse Maas te bevorderen. 

Sinds jaren varen de aanbieders reeds op de Maas. Zij zien echter steeds meer mensen met snelle motorboten commerciële rondvaarten aanbieden. Vaak gaat dit gepaard met weinig ervaring en veel bravoure. De Veiligheid van passagiers is daarom in het geding. 

De branchevereniging commerciële pleziervaart in Rotterdam is een organisatie die zich richt op het vertegenwoordigen en ondersteunen van bedrijven die actief zijn in de commerciële pleziervaart in de regio Rotterdam. De vereniging werkt samen met de lokale overheid en andere belanghebbenden om de belangen van de branche te behartigen en om ervoor te zorgen dat de commerciële pleziervaart in Rotterdam veilig en duurzaam blijft.

De branchevereniging biedt verschillende diensten en voordelen aan haar leden, zoals netwerkevenementen, trainingen en opleidingen, en toegang tot informatie en advies over wet- en regelgeving en andere relevante onderwerpen.

De commerciële pleziervaart in Rotterdam is een belangrijke sector voor de stad en de regio, omdat het veel toeristen trekt en bijdraagt aan de economie. De branchevereniging speelt daarom een belangrijke rol in het ondersteunen en bevorderen van de ontwikkeling van deze sector, en het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening.

De Branche vereniging commerciële pleziervaart (BVCOP) is opgericht door de bedrijven; Dolphin Maritime, Ron Meijer marine services, RIB-spektakel en uiteraard RIB-experience Rotterdam. 

Als RIB-schipper in Rotterdam zijn er verschillende competenties die van belang zijn om succesvol te zijn in de commerciële pleziervaart en om veiligheid en plezier voor gasten te waarborgen. Enkele van deze competenties zijn:

  1. Vaarervaring: RIB-schippers moeten uitgebreide vaarervaring hebben en bekend zijn met de wateren waarin ze opereren. Ze moeten in staat zijn om snel en veilig te manoeuvreren in verschillende omstandigheden, waaronder golven, wind en drukke waterwegen.

  2. Veiligheidsbewustzijn: Het is belangrijk dat RIB-schippers zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het varen op hoge snelheden. Ze moeten in staat zijn om de veiligheidsuitrusting te gebruiken en om de gasten aan boord te informeren over veiligheidsprocedures en noodprocedures.

  3. Gastvrijheid: RIB-schippers moeten ook in staat zijn om een gastvrije sfeer aan boord te creëren en om te communiceren met gasten op een vriendelijke en professionele manier. Ze moeten ook in staat zijn om vragen te beantwoorden en om gasten te voorzien van informatie over de bezienswaardigheden en attracties langs de route.

  4. Technische vaardigheden: RIB-schippers moeten ook in staat zijn om technische problemen te herkennen en op te lossen aan boord van de RIB. Ze moeten in staat zijn om de motor en andere systemen te onderhouden en te repareren indien nodig.

  5. Navigatievaardigheden: RIB-schippers moeten ook in staat zijn om te navigeren met behulp van GPS en andere navigatie-instrumenten om hun route veilig te plannen en om de gasten naar hun bestemming te brengen.

Al deze competenties zijn belangrijk voor RIB-schippers die commercieel met gasten in Rotterdam varen om een veilige en plezierige ervaring te bieden voor hun gasten.

15 Maart opening seizoen

Vanaf 15 Maart a.s.Kunt u weer uw tickets reserveren voor een fantastische RIB-experience. 

Wij bieden 2 soorten tochten aan: De Fun tours en de sigtseeing tours. De Fun Tours duren 15 of 30 minuten en gaan door de stad Of voor groepen op allerlei locaties rondom Rotterdam

De Sightseeing tours zijn de leukste tochten bij een toeristisch bezoek aan Rotterdam. Onderweg verteld de schipper meer over de historie van de haven en de stad. Over de architectuur of de cultuur. Waar je leuk kunt stappen en lekker kan eten.