Banner Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar wat RIB-boten precies zijn en welke avonturen ze bieden? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over RIB-boten, zodat je goed voorbereid bent voordat je aan boord stapt voor een opwindende ervaring op het water.

ALGEMENE VRAGEN

Meldt u uiterlijk 15 minuten voor aanvang op ons ponton Leuvehaven 73 Rotterdam, tenzij anders aangegeven. 

Bent u later dan de aangegeven tijd? Dan kan het zijn dat de boot al vertrokken is en kan u dus niet mee. In verband met de drukke schema’s kunnen wij niet op u wachten. 

Wij doen niet aan het Brabants kwartiertje! We wonen namelijk in Zuid Holland en de rest van het land is namelijk wel op tijd. Misschien niet zo gezellig maar wij zitten echt elke dag volgeboekt. 

Tips:

Zet uw horloge een half uur vooruit,

laat dat laatste biertje voor vertrek staan en geniet van een Pils na de RIB-experience. Je kunt van RIB varen namelijk een erg droge mond krijgen,

bijpraten kun je ook in de auto of de trein doen, 

zoek de route op voordat je gaat rijden en niet pas als je in Rotterdam aan komt en kijk even onderaan de pagina voor de beste parkeeropties,

Als je eenmaal aan boord bent is alles weer gezellig en mogen jullie je weer als Brabanders gedragen. 

Een RIB-experience is een avontuurlijke boottocht waarbij je in een Rigid Inflatable Boat (RIB) stapt, een type boot dat bekend staat om zijn stabiliteit, snelheid en wendbaarheid. Tijdens de ervaring vaar je op hoge snelheid (tussen de 80 en 100 km per uur) over het water en beleef je een opwindende en adrenalineverhogende ervaring.

Er zijn in de buurt meerdere parkeerplaatsen. Wij raden parkeergarage de Boompjes of parkeergarage Erasmusbrug aan. Voor meer informatie over parkeren, kijk je onderaan deze pagina. 

Met het openbaar vervoer kun je uitstappen op metrostation en tramhalte ‘Leuvehaven’. Kom je met de metro lijn A, B of C dan stap je uit op Metrostation Beurs en loop je naar de Leuvehaven 73 (overstappen duurt langer)

Al onze RIB-boten gaan tussen de 80 en 100 km per uur. Snelheid is dus gegarandeerd!

De duur van de tour zal bepalen hoe snel u vaart. Heeft u een tour van 15 minuten, dan gaat de boot de hele tijd dezelfde snelheid. Bij de 30 minuten tour geldt hetzelfde, maar daar maken wij een korte stop bij de SS Rotterdam voor een foto.

Voor de 45, 60 en 75 durende tours zullen de schippers vaak even stoppen om wat uitleg te geven over de mooiste highlights van Rotterdam en omstreken. Tijdens deze kleine stops kunt u prachtige foto’s maken waarna we u weer plank gas over de Maas naar de volgende locaties varen.

Nee, je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan een RIB-experience. De ervaren en gekwalificeerde bemanning zal je voorafgaand aan de tocht instructies en veiligheidsinformatie geven, zodat je op een veilige en plezierige manier kunt genieten van de experience.

Veiligheid staat bij RIB-Experience voorop. De boten zijn ontworpen met stabiliteit en veiligheid in gedachten. De bemanning is goed getraind en ervaren om de tocht veilig te begeleiden. Er worden strenge veiligheidsmaatregelen gevolgd en passende persoonlijke beschermingsmiddelen worden verstrekt. Het is echter belangrijk om altijd de instructies van de bemanning op te volgen en je aan de veiligheidsrichtlijnen te houden.

Voor het varen dient u een vrijwaring te tekening waarbij u verklaart in goede gezondheid te zijn. Mensen die rondlopen met hart, knie, rug, nek-klachten of zwanger zijn kunnen helaas niet deelnemen aan onze tours. Dit omdat wij met krachtige motoren op hoge snelheden over het water varen.

Verder geldt dat mensen met overgewicht (BMI meer dan 35) helaas niet mee kunnen varen.

Voor onze RIB-ervaringen hanteren wij een minimale lengte van 130 cm.

U wordt niet nat tijdens onze tochten (tenzij van Rogier van de Borrelboot in de buurt is).

Bij regen hebben wij regenpakken die u over uw volledige kleding kunt aantrekken, zodat het uitje altijd door kan gaan. Bij storm, onweer of andere slechte omstandigheden worden in overleg uw tocht vanuit ons geannuleerd en krijgt u uw geld terug. 

Het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen die geschikt is voor de weersomstandigheden op de dag van de tocht. Daarnaast is het belangrijk om passende schoenen te dragen die stevig aan je voeten vastzitten. Het dragen van een reddingsvest of zwemvest is verplicht en zal voorzien worden door ons.

Het is meestal mogelijk om kleine persoonlijke bezittingen zoals telefoons, camera’s en portemonnees mee te nemen tijdens de RIB-experience. Het wordt echter aanbevolen om waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten of veilig op te bergen bij ons op het ponton (de deur gaat op slot) voordat je aan boord gaat. Wij raden verder aan om zonnebrillen af te zetten, aangezien deze nog wel eens in de Maas willen belanden.

Draagt u een (zonne)bril met sterkte? Dan hebben wij overzet brillen beschikbaar zodat u toch nog alles kan zien.

Voor groepsreserveringen doordeweeks is het mogelijk om een andere opstaplocatie te kiezen.

Binnen het centrum kost het per boot €22,50 om te starten en €22,50 om te eindigen op een andere locatie. De locaties binnen dit tarief zijn:

  • SS Rotterdam
  • Hotel New York
  • De Boompjes
  • Oostplein
  • De Ballentent
  • De Euromast
  • Villa Zebra (koningshaven)

Zoekt u een andere opstaplocatie of wilt u meer informatie? Mail of bel ons.

VRAGEN OVER BOEKINGEN

U dient alle wijzigingen per email aan ons door te geven. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden. Wijzigingen en annuleringen worden per mail aan u bevestigd. 

RIB-experience is soepel bij het annuleren van losse tickets. Wij verwachten echter ook dat u ons zo snel mogelijk laat weten of een reservering geannuleerd moet worden.

Tot en met 6 personen 
Tot drie dagen van te vorenKosteloos
Binnen drie tot 1 dag van te vorenU kunt de reservering zonder extra kosten verplaatsen naar een andere datum
Annuleer binnen 24 voor de afvaart100%. Indien wij uw lege plek opvullen krijgt u uw geld volledig teruggestort
7 personen of meer: 
tot 2 weken van te voren40% van het totaal aantal tickets
tot 1 week van te voren20% van het totaal aantal tickets
tot 2 dagen van te voren10% van het totaal aantal deeldenemers
korter dan 48 uurgeen restitutie

 

Losse tickets dienen direct bij reservering te worden betaald. Komt u met minder deelnemers en meld dit per email binnen de afgesroken tijd dan wordt de annulering van de tickets binnen 5 werkdagen aan u terug betaald.

Mocht u last minute boeken en de betaling niet voor elkaar krijgen dan kunt u met pin of contant betalen op het ponton. Kom minimaal 30 minuten voor afvaart op ons Ponton om te betalen. Uw reservering vervalt namelijk 30 minuten voor afvaart.  

In de bevestigingsmail staat een link om te betalen.

Boekt u zakelijk? Dan ontvangt u van ons een factuur. 
 

VRAGEN OVER PARKEREN

U kunt in Rotterdam alleen betaald parkeren. Parkeren kan op straat of in een parkeergarage. De gemeente Rotterdam geeft kortingen bij parkeren in parkeergarages. Kijk hier voor meer informatie.

Controleer altijd je routeplanner voordat je de stad in rijd. Rij nooit door het centrum van Noord naar Zuid dit duurt altijd erg lang. 

Kom je uit het Zuid-westen neem dan de route door de Maastunnel en parkeer in de Erasmusbrug garage.

Kom je uit het Zuiden via de Brienenoordbrug neem dan de afslag over de Maasboulevard en de boompjes en parkeer in de Boompjes garage.

Kom je uit het Noorden: Rij dan nooit door de stad heen over de Coolsingel maar volg altijd de Ring naar de Brienenoordbrug en sla voor de Brienenoordbrug af naar het centrum via de Maasboulevard en de Boompjes en parkeer in de Boompjes garage.

Heeft u nog vragen die hier niet tussen staan? je kan ons dan gerust mailen of bellen.