Over ons

RIB-experience voor groepen

RIB-Experience Rotterdam 

De eerste aanbieder van een RIB-experience in Nederland sinds 2003. 

De Mensen achter RIB-experience

Marc van der Veen: In eerste instantie viel de Interesse op de Horeca en in 1994 werkte hij als kok in een Eetcafe. Na een jaar vertrok hij naar de Kunsthal om daar de Horeca op te pakken. Hij specialiseerde zich in het verzorgen van evenementen en feesten voor bedrijfsleven en bruiloften. Na 2 jaar vertrok hij naar Stadsbrouwerij De Pelgrim om daar wederom een succesvol bedrijf te bouwen.

Vanuit de Pelgrim organiseerde hij complete dagtochten voor groepen. Dit resulteerde in het eerste Rotterdamse evenementen bureau waar dagtochten, weekenden en congressen werden georganiseerd. Rotterdam roots trok vele bezoekers naar de stad. Op het hoogte punt verzorgde het bedrijf elk jaar voor meer dan 100.000 mensen city evenementen. Rotterdam Roots was een bedrijf dat vele vernieuwende toeristische activiteiten ontwikkelde. Het eerste bedrijf dat City Games met GPS ontwikkelde en ook de RIB-experince. In 2010 besloot hij om alles te verkopen en alleen nog door te gaan met datgene waar zijn passie lag. Evenementen op en met water.

Wouter van der Velden begon zijn leven op het water en in de horeca. Pas op zijn dertigste studeerde hij bedrijfskundige informatica en werkte als manager bij diverse grote bedrijven. In 2013 verliet hij de corporate wereld weer om zich voltijd op het ondernemen te storten. Zo ontmoette hij Marc en na een paar gezellige borrels is besloten om samen Offshore Events op te richten. Nu runnen zij een rederij met de RIBs en partyboot en hebben samen nog veel grote plannen voor toeristen in de Rotterdamse havens.

Rotterdam kreeg wereld primeur RIB varen.

In 2002 verzon Marc de RIB-experience. Dit fenomeen was nog nergens in de wereld zo opgezet als in Rotterdam. Met ruim 90 km/h voer de eerste RIB, genaamd "De Boze Wolf" met gasten over de Maas. Het was in die tijd echt heel iets anders dan dat men in Rotterdam gewend was. tegenwoordig kun je overal RIB-experiences of adventures beleven. Er is echter geen mooiere plek dan Rotterdam.